No SSO cookie

Tigriscápa érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Tengeri fajok

Homoki tigriscápa (Carcharias tauratus) érkezett szerdán a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumába.... (0 hozzászólások)

Ami sok, az sokk - avagy a halak túletetése

Gondozás

Mennyi eledel az, ami már sok az akvárium lakóinak? A túlzott mennyiségű táplálék megbetegítheti halunkat. Nem arról van szó, hogy halálra eszi magát, sokkal inkább arról, hogy megfullad a maradéktól. ... (1 hozzászólások)

Milyen halakat tehetünk kerti tóba?

Édesvízi fajok

Minden tóba lehet halakat telepíteni, nem mindegy azonban, hogy melyikbe, milyet! Ügyeljünk a választásra. Mutatjuk a trükköket.... (0 hozzászólások)

Hogyan válasszunk szűrőt az akváriumba?

Gondozás

Az egyik legjobb és legolcsóbb szűrőanyag a szivacs mivel ebben megvalósul a két fő szűrési elv a mechanikai és a biológiai szűrés egyszerre, hiszen sok apró szabálytalan elrendezésű kamráiban a szennyező szemcsék megakadnak, ill. életteret nyújt a hasznos lebontó baktériumok számára.... (0 hozzászólások)

Kedvelt és gyakori vízinövények

Gondozás

A növények fontos alkotórészei az akvárium dekorációjának, különösen édesvizekben.... (0 hozzászólások)

Miért büdös az akvárium vize?

Gondozás

Az akvárium vizének nem lehet kellemetlen szaga. A bűzös szag a szerves anyagok bomlásának jele.... (0 hozzászólások)

Életmentő műtétét hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark cápáján

Tengeri fajok

Európában is egyedülálló műtétet hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark egyik homokpadi cápáján (Carcharhinus plumbeus).... (0 hozzászólások)

Kreatív Karácsony: készítsünk 3D-s akvárium dekorációt karácsonyra!

Gondozás

Igaz, hogy a halainknak már a kőkastélytól kezdve a hajóroncsig mindent meg tudunk venni az "otthonuk" szépítésére, de ha tehetjük, miért ne készítsük el mi magunk díszítőelemeket? Íme egy egyszerű és mutatós 3D-s akvárium - dekorációs ötlet, amit könnyen elkészíthetünk akár karácsonyi ajándéknak is a család számára! ... (0 hozzászólások)

A víz keménysége

Gondozás

A víz keménységét a benne lévő kalcium-és magnézium-sók oldatának mennyisége által határozzák meg. Ha ennek tartalma jelentéktelen, akkor a vizet lágynak nevezik, ha nagymértékű - keménynek. Teljes, állandó és változó keménységű vizet különböztetünk meg. ... (0 hozzászólások)

Mit tegyek, ha hasvízkóros az aranyhalam?

Gondozás

Ez a betegség nem minden esetben fertőző. Egyes belső szervek (vesék) rendellenes működése okozza. A hal teste láthatóan megnagyobbodik, és a rajta lévő pikkelyek elállnak a testtől.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés